+stad utrecht op 10 minuten afstand
+prachtige fiets- en wandelomgeving
+Ruim opgezet in een groene omgeving
Plattegrond

Omgeving

De Boomgaard ligt op een bijzonder plekje: vlakbij de bruisende stad Utrecht met de domtoren en de oude grachten.
Vlakbij Fort Vechten, het grootste fort van de Hollandse Waterlinie (Wereld erfgoed) en vlakbij natuurpark De Utrechtse Heuvelrug met bossen, buitenplaatsen en ‘bergen’. Je kunt in de omgeving heerlijk wandelen langs de Kromme Rijn of in de prachtige bossen.

Je bent er zo

Waar je ook heen wil, vanuit ons buitengoed ben je er zo. Stadjes en natuur liggen op fietsafstand. Het NS-station is tien minuten lopen en met de auto zit je direct op de uitvalswegen. Je bent nooit lang onderweg om op de mooiste of gezelligste plekjes te komen.

Voor uitgebreide informatie over wat te doen in de omgeving, kijk op Ontdek Utrecht, in onze app en check een paar van onze Buitengoede hotspots hieronder!

Hotspots

Waterliniemuseum Fort Vechten (Bunnik)

Het fort is een attractie voor jong en oud, met interactieve tentoonstellingen over de waterlinies, de Romeinen en de natuur op de forten. Een van de hoogtepunten is de oculus rift parachutesprong boven de waterlinie.Er zijn rondleidingen over het fort onder leiding van een gids die je alles vertelt over de forten en de waterlinie en die je de prachtige, historische gebouwen laat zien.
www.waterliniemuseum.nl

De Domtoren (Utrecht)

De iconische Domtoren is de trots van Utrecht. Een bijzonder monument met een uniek verhaal. Met een hoogte van 112 meter nog altijd de hoogste kerktoren van Nederland.
De toren vormt al eeuwen het middelpunt van de stad en is getuige geweest van het lief en leed van zijn bewoners. De toren overleefde woeste stormen, bezettingen door buitenlandse overheersers en branden, maar zag ook feesten, bloeiende handel en stadsuitbreiding aan zich voorbij komen.Voor meer bezoekersinformatie zie Domtoren.nl

Kasteel de Haar (Utrecht)

Net buiten de stadsgrenzen van Utrecht ligt dit magnifieke eeuwenoude gebouw; het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Voor kinderen een ultiem sprookjesslot en voor volwassenen een locatie om de oude middeleeuwen te herleven.

www.kasteeldehaar.nl

Piramide van (Austerlitz)

De ‘Pyramide van Austerlitz’ ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en werd in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Vanaf de piramide kun je heerlijk wanden. Of je kunt genieten van een kopje koffie, terwijl de kinderen spelen in de uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto’s, draaimolens, een treintje en meer.

www.pyramidevanausterlitz.nl

Speelbos Nieuw Wulven (Houten)

In dit speelbos waan je in de wereld van de Romeinen en de Hollandse Waterlinie. Op deze plek stond namelijk heel langgeleden een Romeins fort. Speel op de tafel in het veld een spel dat de Romeinen ook al speelden. Liever lekker ravotten? Beklim het speeltoestel, kom schommelen in de autobanden, of kliederen met water bij de waterpomp. Of neem je vlieger mee en gooi ‘m het luchtruim in op de vliegerweide.

www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/kromme-rijn/bezienswaardigheden/speelbos-nieuw-wulven

Spoorwegmuseum (Utrecht)

Ontdek het verhaal achter 175 jaar spoorwegen in Nederland. Bekijk mooie, historische treinen en geniet van alles wat er te doen is. De grote ontdekking, droomreizen, stalen monsters, de werkplaats, de vuurproef, maliebaanstation, werkterrein en tentoonstellingen.

www.spoorwegmuseum.nl

Nationaal Militair Museum (Soest)

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Ontdek het Arsenaal en dwaal tussen tanks en vliegtuigen. Daarnaast zijn er 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Persoonlijke verhalen van bijzondere mensen. www.nmm.nl

Down Under (Nieuwegein)

Down Under in Nieuwegein is een outdoor locatie voor watersporten zoals wavesurfen, waterskiën, wakeboarden, cable tubing en bodyboarden maar ook voor andere outdoor sporten. In hun beachclub kun je lekker borrelen of een hapje te eten.

www.downunderrecreatie.nl

De 7 steegjes (Utrecht)

Onze favoriet, niet de 9 straatjes Amsterdam, maar de zeven Steegjes in Utrecht. Één van de laatste volksbuurtjes in het centrum van Utrecht. Deze karakteristieke arbeiderswoningen tussen de Oudegracht, de Pelmolenweg, deGeertekerk en de voormalige Martinuskerk staan bekend om hun kleine voorkomen ennetwerk van smalle gangen en stegen en super leuke snuffelwinkeltjes.

  • Zadelstraat
  • Lijnmarkt
  • Lichte gaard
  • Vismarkt
  • Oudkerkhof
  • Domstraat
  • Domplein
Kastelen en landgoederen (Utrechtse Heuvelrug)

Vanuit landhuis Rhijnauwen maak je een mooie tocht door de bossen, naar verscholen pareltjes in het groen. Prachtige landgoederen en een kasteel maken deze route een topper!

Den Treek
Je volgt het stroomgebied van de Oude Rijn naar Landgoed Oostbroek en Zeist, waar bomenlanen het bos de stad in trekken. Een mooi fietspaadje leidt je door Boswachterij Austerlitz, deel van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Bossen, heide, oude landgoederen: dit is een enorm gevarieerd gebied. Je komt langs Den Treek, een landgoed waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw, met een mooie negentiende-eeuwse boerderij en jachtopzienerswoning. Wat een plaatje!